Despre mine

Sunt un tânăr ambițios, perseverent, cu sete de cunoaștere, care nu renunță la principii. Am avut o copilărie frumoasă crescând la sat, fiind mereu în contact cu natura. Ca multe milioane de români, părinții mei au fost obligați să emigreze pentru a ne putea oferi cele mai bune condiții. Spania, țara adoptivă ne-a oferit șansa pe care statul român o refuză propriilor cetățeni. Astfel, atât eu cât și frații mei am avut șansa de a ne împlini din punct de vedere profesional și de a ne urma visele. Am norocul de a fi crescut într-o familie fericită din care face parte și Lea, cățelușa mea, răsfățata tuturor.

Încă din copilărie mi-a plăcut să învăț, să experimentez și să văd cum lucrurile pe care mi le pot imagina prind contur și devin reale, astfel fiind naturală alegerea de a descoperi lumea prin arhitectură.

Mi-am îndeplinit visul studiind arhitectura la una dintre cele mai bune universități politehnice din Spania, “Universidad Politécnica de València”, după care am intrat în lumea anteprenorială. Am pornit împreună cu doi colegi din facultate o afacere care a eșuat după un an, dar a fost o excelentă lecție personală despre managament, obiective și mai ales, despre oameni. Am construit alta împreună cu o nouă echipă. În tot acest timp am încercat să-mi croiesc propriul drum în lumea afacerilor, pentru că mereu am simțit că este un spațiu în care ideile mele pot lua contur mai repede.

Arhitectura m-a învățat să valorific timpul, să analizez și să înțeleg că pașii naturali ai unei construcții solide necesită răbdare și timp dăruit acelei cauze. În arhitectură ești răspunzător nu doar pentru propria viață, ci și pentru viața și siguranța altora, iar asta m-a făcut să înțeleg ce înseamnă responsabilitatea; la fel și în politică.

Dacă polithenica din Valencia m-a învățat ce înseamnă să construiești și că pasiunea este un factor determinant pentru succesul oricărui proiect, atletismul și tenisul m-au ajutat să înțeleg că echipa reprezintă totul și că nimeni nu poate învinge de unul singur. Am învățat ce înseamnă competiția, ce înseamnă fair-play-ul, dar și importanța pe care o are cunoașterea popriilor limite. Perseverența și puterea de a nu renunța fiind ingredientele principale pentru a duce la bun sfârșit orice proiect.

POLITICĂ

Am intrat în politică din convingerea că împreună cu o echipă puternică, putem demonstra lumii care este locul nostru pe harta Europei. USR este șansa pe care multe generații au așteptat-o și mi-a oferit ocazia să văd partea frumoasă a României. Faptul că mulți români își pun speranța în noi, ne pune pe umeri o mare responsabilitate.

Cum schimbarea presupune implicare activă am contribuit constant la dezvoltarea și creșterea celui mai modern și democratic partid din România.

Sunt una dintre persoanele care s-a luptat la Congresul de la Cluj pentru un statut orientat către membrii partidului; un partid bazat pe reguli, principii și meritocrație.

Am știut de la bun început că doar existența unor dezbateri comune ale membrilor poate aduce claritate și mișca lucrurile spre cel mai modern partid al României.

Din 2016 încoace am participat la orice inițiativă de strâns semnături din partea USR-ului (în Spania, Franța și România). Am fost reprezentantul USR în secția de votare din Madrid. Am organizat întâlniri și Team-Building-uri cu simpatizanți și membri. Am dezbătut, am găsit soluții și am crescut împreună.

Am oferit sprijin grafic multor filiale din țară timp de 2 ani de zile, fiind responsabil de departamentul Multimedia în primul meu mandat în cadrul Biroului Organizației Diaspora.

Am fost ales delegat de două ori din partea Organizației Diaspora la cele două Congrese organizate de USR. Fac parte din echipa care are responsabilitatea dezvoltării și relațiilor internaționale ale USR (DRI) (Valencia). În tot acest timp, am realizat peste 550 de interviuri și sute de verificări, pentru extinderea filialei, alături de colegi fantastici care au investit mii de ore din timpul lor.

Nu în ultimul rând, colegii mi-au oferit din nou încrederea lor și am fost reales Vicepreședinte în Biroul Filialei în iunie 2018.

În momentul de față, sunt responsabil al Departamentului de Comunicare Internă, unde am fost inițiatorul proiectului de on-boarding pentru noii membri. Un proiect în desfășurare, de care mă ocup împreună cu o colegă entuziastă.

Voi fi mereu dispus să învăț și să contribui la construcția solidă a USR-ului, rămânând fidel principiilor care ne-au adus împreună. Doar astfel vom putea schimba România.

Oameni noi, în pas cu Europa!

VOTEAZĂ IULIAN LORINCZ!